Het ontstaan

Oprichter Bart Smit start in 1965 als botenbouwer van polyester punters. Bart was aan huis gevestigd, aan het Binnenpad middenin in het dorp Giethoorn. Iedereen wist dat je Bart meestal kon vinden in de schuur achter de woning.

Punterbouw is van oudsher een specialisatie in dit dorp, maar het wordt in hoge mate gekenmerkt door de seizoenen. In de winter waren de werkzaamheden dus vaak niet voldoende dus zocht hij contact met punterwerf Schreur, even verderop in het dorp voor de wintermaanden.

Maar het tij keerde en in 1975 had Bart zoveel werk dat er ook in de hele winterperiode werk genoeg was. Er werd een eenmanszaak opgericht en langzaam maar zeker breidden de werkzaamheden zich uit met het zetten van walbeschoeiing en het bouwen van de typisch Gieterse houten bruggen.

De zaken gingen goed en het eerste personeelslid werd aangenomen. In die tijd werd voornamelijk kleinschalig renovatiewerk en het plaatsen/vervangen van kozijnen verricht.

Tot die tijd dreven Bart en zijn vrouw Betty ook nog een winkeltje in boottuigages. Maar de keukentafel in huis werd te klein voor de boekhouding van het aannemersbedrijf en zodoende werd het winkeltje in 1988 omgebouwd tot een klein kantoortje.

Omdat Betty de administratie voor haar rekening nam, was er feitelijk altijd al sprake van een familiebedrijf. Sinds de eenmanszaak in 1991 werd omgezet in een Vennootschap Onder Firma, is ook Betty officieel mede vennoot.

De hoeveelheid werkzaamheden bleef zich uitbreiden en daarmee het aantal werknemers.

In 2003 kwam zoon Roel het bedrijf versterken. Hij had net zijn ingenieurs-opleiding afgerond.

In 2005 is het bedrijf verhuisd naar de Beulakerweg. Hier woont Roel met vrouw en kinderen vóór het bedrijf. In de bestaande loods is het kantoor en de werkplaats. Daar achter is in 2010 een nieuwe loods gebouwd met 9 units voor de verhuur en een groot gedeelte voor eigen opslag.
In 2010 heeft Roel Smit het bedrijf volledig overgenomen en is het een bv geworden.

Vandaag de dag zijn de werkzaamheden zeer divers zoals u kunt zien onder “bouw“.

In 2018 is er een complete Timmerfabriek gevestigd in de loods en maken we zelf alles op maat als kozijnen, trappen, kasten, keukens enz…. u geeft uw wens door en wij gaan aan de slag!

1965
Oprichter Bart Smit start als botenbouwer van polyester punters
1975
Oprichting eenmanszaak
1988
Kantoor aan huis
1991
Oprichting Vennootschap Onder Firma, start familiebedrijf
2003
Roel versterkt het bedrijf
2005
Bedrijf verhuist naar de Beulakerweg
2010
Bouw nieuwe bedrijfsloods en oprichting BV
2018
Inrichten complete timmerfabriek

Kunnen wij helpen?